Zoeken naar

The Big Bang Theory

Penny is de buurvrouw van Sheldon Cooper en Leonard Hofstadter; deze 2 vrienden / nerds delen een appartement. Samen met 2 andere vrienden Howard Wolowitz en Rajesh Koothrappal zijn ze de hoofdpersonen uit de serie.

Zij is een (in haar woorden tijdelijke) serveerster bij eetgelegenheid The Cheesecake Factory met acteerambities. Ze is niet zo intelligent als de jongens, maar haar sociale vaardigheden zijn stukken beter. Penny komt uit Omaha (Nebraska) en is naar Los Angeles gekomen om het te maken in de showbizz, maar dat wil niet zo goed lukken. Leonard is onmiddellijk verliefd op Penny, maar zijn vrienden plagen hem daarmee, omdat Penny volgens hen ver buiten zijn bereik ligt. Toch klikt het soms tussen hen beiden, maar door hun grote verschillen in persoonlijkheid en levensstijl is hun relatie/vriendschap van wisselend succes.

In een van de afleveringen ontwerpt Penny een "pennyblossoms" (a flower shaped barette). Samen met Sheldon die haar op zijn eigen wijze uitlegt hoe de economie werkt gaat ze samen met de anderen haar eerste opdracht verwerken: 100 stuks voor de Gay-Lesbian-Bisexual-Transgender Alliance. Maar wel binnen 24 uur geleverd...

Lees hier meer over de serie. (nederlands) of hier in het engels (imdb); nog een engelse site (wiki)